ANALYSER

Et vigtigt indsatsområde er at øge rekrutteringen til landbrugserhvervet. 

Ligesom mange andre brancher mangler landbruget faglærte og behovet bliver kun større de kommende år. 

Samtidig er der i erhvervet stort fokus på den grønne omstilling og behovet for at tilpasse sig fremtidens krav og behov.

Derfor udarbejder Danske Landbrugsskoler løbende analyser, der kan tjene som afsæt for nye initiativer, projekter og indgå i policy-arbejdet med at styrke og fremtidssikre landbrugsuddannelsens rammevilkår.

Analyserne kan læses her til højre.

Kompetencer for grøn omstilling i landbruget

Baggrundsnotat til ansøgningerne til puljerne for grøn opkvalificering og efteruddannelse.

Notatets formål er at sammenfatte nyeste viden om hvilke kompetencer, fremtidens grønne landmænd skal have for at kunne spille en proaktiv rolle i den grønne omstilling og bidrage til en bæredygtig produktion af fødevarer.

Læs baggrundsnotatet her 

Kompetencer for grøn omstilling i landbruget

Landbrugsskolerne tiltrækker mange direkte fra grundskolen. I skoleåret 2021/22 kom knap 80 pct. af de elever, der startede på en landbrugsuddannelse, lige fra 9. eller 10. klasse. Tallene stammer fra de 11 landbrugsskoler, som er med i Danske Landbrugsskoler. To tredjedele af eleverne er drenge og 60 pct. er opvokset på landet. Læs hele uddannelsesvalgsanalysen, hvor du også kan læse mere om eleverne, forældre, vejledning, baggrund for uddannelsesvalg og bud på, hvor der er potentiale for tiltrække flere elever.

Læs hele analysen her:

http://Vejen til en landbrugsuddannelse.pdf

http://danskelandbrugsskoler.dk/wp-content/uploads/2022/06/Uddannelsesvalgsanalyse-2021_2022.pdf

HVOR KOMMER LANDBRUGSELEVERNE FRA?

Landbrugsskolerne tiltrækker mange direkte fra grundskolen. I skoleåret 2021/22 kom knap 80 pct. af de elever, der startede på en landbrugsuddannelse, lige fra 9. eller 10. klasse. Tallene stammer fra de 11 landbrugsskoler, som er med i Danske Landbrugsskoler.To tredjedele af eleverne er drenge og 60 pct. er opvokset på landet. Læs hele uddannelsesvalgsanalysen, hvor du også kan læse mere om eleverne, forældre, vejledning, baggrund for uddannelsesvalg og bud på, hvor der er potentiale for tiltrække flere elever. Læs Uddannelsesvalgsanalyse 2021_2022 

FARMING GAME

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum.

Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet. Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elitr, sed diam nonumy eirmod tempor invidunt ut labore et dolore magna aliquyam erat, sed diam voluptua. At vero eos et accusam et justo duo dolores et ea rebum. Stet clita kasd gubergren, no sea takimata sanctus est Lorem ipsum dolor sit amet.

VIDEOARKIV
“KAMPAGNEMATERIALE”