Strukturen på Landbrugsuddannelsen 2015

Struktur på landbrugsuddannelsen fra 1. august 2015.

En Landbrugsuddannelse består som udgangspunkt af et grundforløb 1 på 20 uger, et grundforløb 2 på 20 uger og hovedforløb, der som udgangspunkt er delt op i tre praktikperioder og to skoleperioder. Grundforløbene foregår på en landbrugsskole eller en teknisk erhvervskole. På hovedforløbet skal du vælge mellem 3 forskellige specialer alt efter din interesse.

Landbrugsuddannelsen har som den eneste erhvervsuddannelse en integreret ledelsesuddannelse – trin 3 Produktionsleder (20 uger) og trin 4 Agrarøkonom (40 uger).

Landbrugsuddannelsen kan også tages med EUX hvor du opnår studiekompetence på linje med HF samtidigt med at du bliver faglært landmand. EUX-landmand tager 4 år.

Hovedforløbet foregår i en eller flere virksomheder, hvor du er i praktik og oplæres i dit fag. I løbet af praktikken har du perioder, hvor du går på skole og lærer dit fags teori og øver dig i dets metoder. Landbrugsuddannelsen varer op til 3 år 11 måneder. I nedenstående link kan du se 4 figurer, der illustrerer hvordan landbrugsuddannelsernes forskellige specialer er opbygget

 Uddannelsesfigur3

Figurene er vejledende – den enkelte skole kan selv tilrettelægge forløbet.

Du afslutter landbrugsuddannelsen med en svendeprøve.

Uddannelsessteder

Hele uddannelsen udbydes på flere landbrugsskoler og tekniske skoler rundt om i landet.

Kontakt de landbrugsskoler, du er interesseret i, at søge ind på, for at høre nærmere om uddannelsen, og om hvilke trin og specialer de udbyder.